Mind in Motion is een Yoga studio in Antwerpen vlakbij Park Spoor Noord. Met groepen van ongeveer 15 mensen per les houden we het graag persoonlijk. Bij ons kan je terecht voor authentieke yogalessen, voor iedereen. Onze studio heeft een ontspannen sfeer waar je na de les kan genieten van een kopje thee en een babbeltje. Ons Team bestaat uit enthousiaste en gediplomeerde mensen die hun liefde en kennis voor yoga en meditatie delen. Ons doel is het toegankelijk maken van de originele yogaleer. Met ruimte voor meditatie en ontspanning, fysieke en persoonlijke groei, introspectie en reflectie. Mind in Motion is een plaats waar belichaming, bewustwording en creativiteit één worden.


FullSizeRender

Ine Maes

Ine (°1981), de bezielster van Mind in Motion, maakte voor het eerst kennis met Yoga in 1998 aan de dansacademie. Toen ze een jaar na haar studie iets zocht ter ondersteuning van haar fysiek zware job als danseres kwam ze vanzelfsprekend terug bij Yoga terecht. Nu is Ashtanga Vinyasa Yoga een onmisbaar onderdeel in haar leven, de innerlijke rust na een sessie is haar de inspanning helemaal waard. Na het ondervinden van al de voordelen van Yoga en na vele jaren zelf les te hebben gevolgd, besloot ze naar Thailand te gaan om haar eerste certificaat in Ashtanga Vinyasa Yoga te behalen. Na een uitnodiging van haar docent Donovan F. Hicks (VS) ging Ine naar Bali voor een gevorderde training waar ze ook les gaf in de Yoga Shag op Nusa Lembongan. Ine blijft haar eigen beoefening van de traditionele Ashtanga combineren met lessen en workshops bij anderen te volgen. Voor de energie, de inspiratie en omdat ze een yoga student voor het leven is. In mei 2012 volgde ze nog een extra opleiding onder leiding van David Swenson (VS), één van de meest gerespecteerde yogi's in de Ashtanga wereld. Ine is gecertificeerd in Ashtanga Vinyasa Yoga en The Rocket I, II en III. Verder studeert ze meditatie, yoga filosofie en Sanskrit bij Carlos Pomeda (SP/VS) en volgt ze tal van workshops. Ine doet niets liever dan reizen en daarom is les geven op retraites en ze organizeren haar grootste passie. Om te kunnen bijdragen aan iemands welzijn door middel van Yoga, gezond eten, het lichaam zuiveren, etc. geeft haar het meeste voldoening. Verder is zij de toegewijde mama van Olivia, Max en Juliette en is ze gecertificeerd in kinder- en baby massage.

"Het is mijn doel om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van al het goede wat yoga en meditatie kan brengen, het maakt de mannen zachter en de vrouwen sterker. Ik geloof dat het belangrijk is om een balans te brengen in onze asana practice. Daarom combineer ik mijn dagelijkse Ashtanga Vinyasa Yoga practice met Yin Yoga en meditatie."


IMG 0201

Babs Boumans (°1983)

Voor Babs  staat een gezonde geest in een gezond lichaam centraal. Niet altijd evident in een land vol chocolade, wafels, frietjes en drukke agenda’s. Haar truc is om zich regelmatig aan een ‘10daagse van 1 specifieke goede gewoonte’ te wagen. Bijvoorbeeld: 10 dagen zonder suiker, 10 dagen overal een kwartier te vroeg komen, 10 dagen in stilte mediteren, … 

Yoga was daarentegen nooit een tiendagenplan. Het zat van kinds af aan in haar bloed en symboliseert het eeuwige thuiskomen. 'Hoe gek alles ook om je heen wordt, yoga brengt je steeds opnieuw in contact met jezelf en je innerlijke kracht.' Ze besloot om haar passie ook met anderen te delen en trok in 2011 naar Thailand voor de Sivananda Hatha Teacher training course. Nadien legde ze zich toe op het lesgeven van Vinyasa yoga en Yin yoga. Hiervoor studeerde ze met Rusty Wells (2012), Michael Hamilton (2013), David Lurey en Mirjam Wagner (2014 en 2015). Haar focus ligt op een aangepaste gezonde houding, een zinvolle flow, bewust bewegen/ademen en dat onderliggende sprankeltje plezier. Naast yoga is Babs gek op filosofische en licht-absurde verhalen, pure en gepassioneerde mensen, al joggend haar longen volpompen met verse boslucht, reizen en haar gehandicapte kat.

 


claudia

Claudia Leser (°1979)

Claudia is een veelzijdige vrouw met een muzikale achtergrond en drie jonge kinderen. Ze combineert werken als vroedvrouw met het geven van zwangerschapsyoga en -accupunctuur. Claudia is in Bremen, Duitsland, geboren en woont sinds 2004 in Antwerpen.

Al 15 jaar is yoga een vast onderdeel in haar leven. Het begon allemaal aan het Conservatorium in Rotterdam waar zij contrabas (jazz en klassiek) studeerde. Het instrument vraagt  lichamelijk veel en met Yoga vond zij de perfecte balans. Bij de dansacademie, die in hetzelfde pand gevestigd was, volgde zij haar eerste Vinyasayogalessen. Later verhuisde ze naar Antwerpen om nog een jaar Mime te studeren. Het was de ideale manier om muziek en lichaam te verbinden.

Uiteindelijk werd, na een opleiding in Antwerpen, vroedkunde haar beroep. Ze werkt in het St-Vincentius Ziekenhuis en als zelfstandig vroedvrouw in Borgerhout en Antwerpen Noord. Dat Yoga op dit pad zou komen was onvermijdelijk. “Tijdens mijn eigen zwangerschappen merkte ik zelf het positieve effect van dagelijkse yogaoefeningen. Ik ben toen meer en meer yogatechnieken, zoals houdingen en ademhalingsoefeningen, gaan gebruiken in mijn werk als vroedvrouw en ik zag dat  zwangere vrouwen er baat bij hadden.”

In 2015 volgde Claudia de docentenopleiding Zwangerschapsyoga bij Nadia Narain van Triyoga in London. “Ademen en bewegen zijn naast voldoende rust en gezond eten volgens mij dé steunpalen van een gezonde zwangerschap en een zo makkelijk mogelijke bevalling.”    


IMG 20160224 174559~3

Tineke Wellens (1988°) 

Tine startte met Ashtanga Vinyasa Yoga tijdens Ine haar lessenreeks in Limburg in 2011. Toen was het vooral om haar lichaam soepel en sterk te houden om dagelijks hedendaagse dans en klassiek ballet te kunnen beoefenen. Maar al gauw raakte ze in de ban van de vele positieve effecten van yoga, niet enkel op fysiek maar ook op mentaal vlak. In 2015 reisde ze naar India om er een Teacher Training te volgen, sindsdien geeft ze les in Hatha en Ashtanga Vinyasa yoga. 

Naast yoga is Tine gepassioneerd door reizen, natuurlijke geneeskunde, permacultuur en gezonde voeding. Ze werkte een tijd in raw food restaurant Eten Vol Leven en later als herboriste in Het Natuurhuis. 

In 2017 volgt ze naast een opleiding tot doula (bevallingscoach) bij de Vlaamse Federatie van Doula's ook een pre- en postnatale yoga cursus via de Londense school Birthlight. 

Ze droomt er van ooit al deze passies te combineren op een zelfvoorzienende boerderij te midden van een stukje ongerepte natuur - érgens ter wereld.

         Blue Cake Bvba   Familiestraat 25   2060 Antwerpen          Iban nr: BE26 7340 3656 1329      BIC:KREDBEBB    © m i n d   i n   m o t i o n  2013