Aanbevelingen

IMG 50302.2

Sinds twee jaar ga ik mee op de jaarlijkse retraite van Mind in Motion. Een week lang rusten, gezond eten, je lijf rekken en sterker maken: het is iets waar ik de maanden na de reis met veel warmte aan terug denk en waar ik me de maanden voor de reis erg op verheug. Toen ik de eerste keer meeging vond ik het spannend om in een nieuwe groep terecht te komen. En al ben ik niet zo’n groepspersoon, ik voelde me meteen thuis. Dit heeft zeker te maken met het feit dat je tijdens de reis de vrijheid op elk moment om te doen waar je zin in hebt. Als je zin hebt om een les te skippen en wat langer aan het zwembad liggen zal je hier geen rare blikken voor krijgen. Slaap je graag eens wat langer uit, of besluit je even alleen te gaan lezen of rusten: het kan allemaal. De sfeer is ontspannen, de lessen zijn laagdrempelig, het eten is gezond en lekker. Ine kiest telkens een aangenaam en ruim huis op een rustige plek omringd door mooie natuur. Haar lessen zijn professioneel en aangepast aan ieders niveau. Voor en na de les kan je bij Ine steeds terecht voor al je vragen over je practice. Een enorme aanrader voor ieder die een week fysiek en mentaal wil aansterken in een zalige omgeving. 

Barbara Serulus uit Antwerpen


Dieter

Yoga intensive Marokko 2015

In 2015 heb ik het privilege gehad kennis te maken met het mind-in-motion yoga team via hun yogareis naar Essaouira. Zelf afkomstig uit Gent, heb ik mij ingeschreven in een voor mij toen nog onbekende groep. Als voornamelijk Vinyasa, Iyengar en Kundalini yogi leek het me interessant om op deze manier ondergedompeld te worden in de wereld van Ashtanga yoga, Vinyasa yoga en Yin yoga. Dit alles gecombineerd met fantastisch lekker eten (vegetarisch, vers en vooral pure kost), een super leuke groep (ongedwongen, open en supersympa), een prachtig landschap en veel zon zorgde voor een onvergetelijke ervaring en een groep nieuwe vrienden voor het leven.

Een yoga retreat met mind-in-motion yoga betekent voor mij; hoogkwalitatieve lessen die voor elk niveau toegankelijk zijn, de mogelijkheid te herbronnen, heel lekker eten, veel zon en kennismaken met mensen van elke leeftijd.

Dieter Defever uit Gent

sofie

Yoga intensive Marokko 2015

De Yoga Intensive Retreat naar Marokko was voor mij de eerste maal dat ik niet op reis ging om zoveel mogelijk bezienswaardigheden te bezoeken en dingen te doen. Voor ik vertrok, was ik uitgeblust door het werk, waar ik al te lang niet op mijn plaats zat. De bubbel van rust waar we in Marokko in terecht kwamen, heeft me de ruimte en lucht gegeven de rust en kracht in mezelf weer terug te vinden. De waardevolle combinatie van mooie yogalessen door gepassioneerde yoga teachers, een mooie omgeving, pure en gezonde voeding en momenten van gewoon "zijn", geeft je de kans jezelf beter te leren kennen en in vogelvlucht naar je leven te kijken. Het gezelschap van medeyogi's en yogini's maakt het helemaal af. De reis naar Marokko was voor mij een katalysator om enkele grote veranderingen aan te brengen in mijn leven, en daar ben ik ongelooflijk dankbaar voor. Ik kijk alvast uit naar Portugal 2016! Liefs, Sofie


babs-ine


Yoga en meditatie weekend,                           

Het yoga- en meditatie weekend in Lierneux was voor velen een sprong in het onbekende. Sommigen hadden nooit eerder yoga beoefend, anderen kwamen voor het eerst in aanraking met meditatie en velen proefden voor de eerste keer biologische producten. We wisten dus niet goed wat we moesten verwachten. Misschien wel twee dagen vasten, zwijgen en afzien? Niets bleek minder waar, het werd een geweldig weekend met een ontzettend toffe bende en heerlijk eten. De intensieve yoga sessies met Ine zuiverden het lichaam en brachten de geest tot rust. Tjdens de meditatie namen we onze eerste stappen in de zoektocht naar innerlijke harmonie. Na de verschillende sessies konden we bekomen van de fysieke en mentale inspanning in het mooie huis en de prachtige omgeving. Een boekje lezen aan de open haard, de stijve spieren ontspannen in de sauna of een verkwikkende wandeling maken in de frisse buitenlucht: we hebben ons geen moment verveeld! Drie keer per dag verwende Vivianne – ofte Peteke – ons met een verrukkelijke maaltijd. Het biologische eten en drinken viel in de smaak, al hunkerden sommigen ’s morgens naar Nutella en had Wendy haar eigen voorraadje Gini, chips en chocolade meegebracht. Het weekend was in alle opzichten een fantastische ervaring en ging veel te snel voorbij. We hebben samen gelachen en gehuild, gepraat en gezwegen, maar vooral genoten van elk moment. Ine, Davy en Vivianne: duizendmaal dank! Hopelijk was dit weekend het eerste in een reeks van vele bijeenkomsten.

                                                                                                                                                                   Tine Wellens uit Leopoldsburg

IMG 8370


Liesbeth

Ik was nog nooit op retraite gegaan, laat staan een yogaretraite. Ik had dan eigenlijk ook geen idee wat me te wachten stond. Maar ach, beetje yoga, beetje Marokko, beetje zon, kon niet slecht zijn. Ik vertrok met maar 3 bekende gezichten: Ine, Babs en mijn yogamaatje Kim. De rest had ik nog nooit gezien, maar dat bleek geen probleem. Allemaal flexibele sympathiekerds die goed overeen kwamen.

In Essaouira logeerden we in een prachtig huis met zwembad. In Marrakech in een droomhotel (Riad) en in Ouzoud in een bedouïn tent vlakbij adembenemende watervallen. De omgeving was erg inspirerend. De temperaturen erg transpirerend… Maar hoewel het erg warm was, bleef je genieten van de yoga. ‘s Ochtends Ashtanga (die ik vaak oversloeg, veel te vroeg voor mij), ‘s middags Vinyasa (mijn favoriet) en ‘s avonds Yin (zalig!). We genoten van heerlijk eten, deden prachtige uitstappen, we praatten over gezond eten, over yoga, onze levensvragen. We zwommen, zonden, sliepen, mediteerden. Hmmm, zalig. Eraan terugdenken alleen al maakt me rustig en happy.

Liesbeth

Liesbeth de Clercq uit Antwerpen


541297_3151811276482_1619599525_n.jpg

Yoga intensive week Mallorca.

Voor ik de Yoga Intensive Week in Mallorca volgde, had ik nooit eerder gehoord van yogajuf Ine Maes en haar studio "mind in motion".

Het zit zo: de laatste 5 jaar ging ik steevast  met dezelfde yogagroep op reis en hoe leuk ik dat altijd had gevonden, eigenlijk was ik de formule een beetje beu. Ik had mezelf daarom voorgenomen eens een jaartje over te slaan.

Maar ineens voelde ik toch de onweerstaanbare drang om me een week onder te dompelen in yoga; een week voor mezelf en liefst met veel zon!

Via een vriendin kwam ik bij ine en haar Mind in Motion terecht. Ik heb impulsief meteen geboekt en een paar weken later was het al zover.

Het klikte meteen met de no nonsens stijl van Ine. Ze is zeer toegankelijk maar laat je ook rustig jezelf zijn. Je bent als het ware op bezoek bij iemand die je al jaren kent. Je hoeft niet de hele tijd te kletsen, je kan gewoon rustig wat bij elkaar hangen en uiteraard wordt er ook genoeg gelachen en gepraat!

Het huis waar de retreat doorging is gewoonweg de max: groot zwembad (en elke dag non stop zon!) in een rustige en grote tuin op een kwartiertje stappen van het strand. Een zeer charmant huis met een torentje waar de yoga doorging, ruime kamers, badkamer mét bad (zalig) en een gezellige gemeenschappelijke living met eetplaats. Het huis alleen al is een aanrader om je vakantie er door te brengen.

En het eten! Vivianne, de tante van Ine - een Vlaamse vrouw die in Mallorca woont en haar eigen restaurant daar heeft, is de kokkin van dienst. Zeer gevarieerd, gezond en om je vingers van af te likken. Wie wou kon ook een glaasje wijn krijgen.  En ja, wij hebben ons laten gaan: in het midden van de week heeft Ine op ijscrème getrakteerd.

Nu vraag je je af "was er nu feitelijk ook nog yoga of niet?" Ja hoor! Wees gerust: het heet niet voor niets yoga INTENSIVE week. Verwacht je dus aan een stevig potje Ashtanga Yoga - een hele week lang… Maar geen nood: de week bouwt rustig, maar wel gestaag op en wordt afgewisseld met zachte Yin Yoga. Wie alles uit de reis wil halen kan dus 3 keer per dag yoga volgen. Tegen het eind van de week voel je zeer goed waar je hamstrings liggen…

Maar: door een week lang elke dag je spieren te rekken en te strekken, voel je je kracht en je energie stijgen. Je ziet zeer duidelijk bij jezelf en de anderen dat er op een week tijd veel vooruitgang wordt geboekt!

Wat mag je kort samengevat dus verwachten van de Yoga Intensive Week van Mind in Motion in Mallorca: na een week kom je gebruind, afgevallen, met meer spieren, meer energie en rust terug naar huis en je kijkt terug op een verlof met fijne aangename mensen en je vraagt je waarschijnlijk af wanneer je zo snel mogelijk terug kan.

 Isis 

Isis Mulleman uit Gent


Acro-mallorca
IMG 8399
IMG 4528


Blue Cake Bvba   Familiestraat 25   2060 Antwerpen          Iban nr: BE26 7340 3656 1329      BIC:KREDBEBB    © m i n d   i n   m o t i o n  2013