Familiestraat 25

2060 Antwerpen

info@yoga-mindinmotion.be

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon

© 2013 by Ine Maes - Blue Cake bvba - Iban nr: BE26 7340 3656 1329     BIC:KREDBEBB

DATA VERDIEPINGS-CURSUS

21-22 SEPTEMBER 2019

12-13 OKTOBER 2019

9-10 NOVEMBER 2019

7-8 DECEMBER 2019

11-12 JANUARI 2020

8-9 FEBRUARI 2020

7-8  MAART 2020

25-26 APRIL 2020

 

9-10 MEI 2020

6-7 JUNI 2020

Geen cursusdagen tijdens de schoolvakanties.

2.

Yoga cursus en
Teacher Training

Vraag je je soms af waar en wanneer de yoga traditie ontstond of wat de dieperliggende betekenis is van een yoga houding? Ben je beniewd naar het effect van yoga op jouw lijf en leven? En hoe zit het nu juist met de volle en nieuwe maan en de beoefening van yoga? Vraag je je af hoe Ganesha aan zijn olifantenkop komt en wat de symboliek is achter de Goden? En wat is nu eigenlijk de juiste betekenis van Hatha Yoga? Wil je ontdekken welk type van meditatie het beste bij jou past? En ben je benieuwd naar de hele filosofie achter deze prachtige levenswijze? 

Dan is deze cursus iets voor jou!

Een tweedelige cursus voor iedereen die zich wil verdiepen in de beoefening van Yoga. Niet enkel Asana’s (yoga houdingen) maar Yoga in zijn geheel, op en naast de mat. We hebben een nuchtere aanpak en kijk op yoga, zonder van de traditie af te wijken. Wat je hier leert is grondig onderzocht en authentiek. We gaan voor de juiste combinatie van theorie en praktijk. De verdiepingscursus kan je volgen ongeacht of je wil gaan lesgeven of niet. Het is geen yoga teacher training maar wel een vooropleiding op de teacher training die we aansluitend organiseren. 

 

De verdiepingscursus (module 1) is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. We zorgen ervoor dat er aan ieder zijn individuele noden wordt voldaan. Na de verdiepingscursus en het afleggen van een examen, kan je doorstromen naar de teacher training (module 2).

 

In de teacher training verdiepen we ons in het leren lesgeven. Hierin komen alle te beheersen vaardigheden van een yoga docent aan bod. De teacher training is exclusief voor zij die een echte yoga practice hebben gecultiveerd, op en naast de mat. Voor mensen met voldoende lichaamsbewustzijn, kennis, inzicht en mededogen. 

We verdelen onze opleiding in deze twee fasen zodat iedereen zich goed en op zijn plaats voelt. Wie enkel de verdiepingscursus wenst te volgen hoeft niet onnodig te leren les geven. Onze opleiding dient ervoor jouw liefde voor Yoga te vergroten, om tot diep in de binnenste laag op zoek te gaan naar jezelf, en om rust te vinden. Degene die geen interesse hebben in het lesgeven zijn dan ook niet verplicht om aan het einde van de verdiepingscursus het examen af te leggen, als je wel graag de teacher training wil volgen studeer je wel voor het examen. 

Als je slaagt voor het examen en je een stabiele yoga praktijk hebt opgebouwd kan je verder doorstromen naar de docentenopleiding. Als je de teacher training volgt assisteer je in onze lessen, er wordt dan ook verwacht dat je zoveel mogelijk zelf naar de les komt (als je binnen een redelijke afstand van onze studio woont) en les volgt bij verschillende docenten, op die manier leer je het meest.

De nadruk ligt op het veilig leren lesgeven, in welke stijl dan ook. Je krijgt geen scripts, we kauwen niets voor, we reiken je enkel hetgene aan wat je nodig hebt om de best mogelijke docent in jou naar boven te halen. 

Je leert zoveel als mogelijk lesgeven zonder zelf de houdingen uit te voeren. Zodat je altijd het oog hebt op jouw leerlingen.

Je leert omgaan met de zakelijk kant van het vak en hoe jezelf te promoten als docent zonder je authenticiteit te verliezen.

Eén van de eerste en belangrijkste dingen die ik geleerd heb was: “Teach what you practice, practice what you teach”. Doceer datgene wat je beoefent en beoefen hetgeen wat je doceert en graag voeg ik er zelf aan toe: “en doe het met hart en ziel”. Iets wat ik ook jou wil meegeven.

 

Heb je de infoavond gemist? Maak dan vrijblijvend een afspraak met mij indien je meer informatie wil.

 

Altijd welkom!

Namasté, Ine

VERDIEPINGSCURSUS

 

OP DE MAT

- Yin Yoga, Hatha Yoga, Ashtanga Yoga,              Vinyasa Yoga.

- Pranayama

- Meditatie

- Mantras onder begeleiding van het Indisch      harmonium.

- Asana clinic

- Basis anatomie van het fysieke en subtiele       lichaam.

 

NAAST DE MAT:

 

- Geschiedenis

- Meditatie 

- Filosofie: Baghavad gita, Yoga sutras van          Patanjali, Hatha yoga Pradipika.

- De Mythen, Goden en wijzen.

- Introductie Ayurveda

- Introductie Sanskriet

YOGA TEACHER TRAINING

 

OP DE MAT

- Leren lesgeven 

- Je stem leren gebruiken

- Veilig adjustments leren geven

- Lesopbouw

- Pranayama

- Meditatie

- Mantras onder begeleiding van het Indisch       harmonium

- Asana clinic

- Anatomie van het fysieke en subtiele               lichaam

NAAST DE MAT

 

- Filosofie: Yoga sutras van Patanjali, Hatha     yoga Pradipika.

- Yoga houdingen in het Sanskriet

- Anatomie van het fysieke en subtiele               lichaam

- Het zakelijke aspect van Yoga

 
PRIJS VERDIEPINGSCURSUS

 

EARLY BIRD: 1.800€, inclusief 21% btw. Prijs geldig tot 30 juni 2019, indien ingeschreven en volledig betaald.

Na 30 juni: 1.950€ inclusief btw. 

PRIJS TEACHER TRAINING

 

EARLY BIRD : 1.200€, incl.21% btw. 

Na 30 juni '19: 1.350€ incl. 21% btw 

 

We vragen een voorschot van 500€ bij inschrijving, dit is niet-restitueerbaar. Het volledige bedrag moet voor aanvang van de cursus overgeschreven zijn. Wil je genieten van de ‘early bird’ dan betaal je het volledige bedrag voor 30 juni 2019

Indien nodig kan er in schijven betaald worden.

"Ik volg sinds vorig jaar de yoga verdiepingscursus bij Mind in Motion. Nadat ik zo’n 4 jaar op regelmatige basis yoga beoefende en de impact ervan op mijn leven had mogen ervaren, was er bij mij een gezonde nieuwsgierigheid om meer te weten over de geschiedenis, de filosofie en basisbeginselen van yoga. De cursus biedt hier het perfecte antwoord op. 

Niet alleen zijn de weekends inhoudelijk ongelofelijk verrijkend en gevarieerd, ze zijn ook gewoon super gezellig. Bovendien steken Ine en Babs ook veel tijd in hun pedagogische aanpak. Er is genoeg afwisseling tussen theorie en praktijk maar ook binnen het theoretische gedeelte wordt er gewerkt met verschillende leervormen (presentaties, workshops, interactief spel, een quiz, etc.) Echt de manier om op een korte tijd zoveel mogelijk op te steken. Ook de ‘gastdocenten’ zijn stuk voor stuk inspirerende mensen. 

De cursus motiveert en inspireert mij echt om in het dagelijkse leven en naast de mat aan de slag te gaan met (de principes van) yoga en meditatie. 

Een echte aanrader voor iedereen die zijn kennis over yoga en zijn eigen practice naar een hoger niveau wil tillen!” 

 

- Anne-Sophie Stappers

"Op het moment dat ik de infoavond voorbij zag komen op facebook had ik het gevoel dat ik vastzat in mijn leven. Ik was op zoek naar meer zingeving en verdieping maar ik was vooral opzoek naar mezelf. De yogaverdiepingscursus kwam net op het juiste moment en is voor mij ideaal om te combineren met werk en gezin. Al verschillende jaren volg ik wekelijks een yogales.

Nu halverwege de verdiepingscursus maakt yoga al een veel groter deel uit van mijn leven. Na eerst meerdere keren per week yogales te zijn gaan volgen heb ik uiteindelijk ook de stap gezet naar thuis op mezelf yoga te doen. Ik experimenteer thuis ook met meditatieoefeningen en zou me al geen week meer kunnen voorstellen zonder meditatie.

Dankzij de verdiepingscursus heb ik me ingeschreven om een mindfulness cursus te volgen en heb ik het meditatieve effect van mantra zingen ontdekt.

Ook mijn boekenkast ziet er al helemaal anders uit :-).

Ik kijk iedere keer opnieuw uit naar het yoga verdiepingsweekend. Ik haal altijd veel inspiratie en motivatie uit de weekends om daarna verder thuis aan de slag te kunnen.

Aan de start van de cursus was yoga mijn wekelijkse ontspanning. Nu is het echt al een deel van mijn leven en ben ik er bijna dagelijks met bezig. Ik heb het gevoel dat dit me veel dichter bij mezelf brengt en ik veel positiever in het leven sta.

Ik ben nog altijd even enthousiast als in het begin van de cursus en ben nieuwsgierig naar wat er nog zal volgen uit de yoga verdiepingsweekends."

 

- Caroline Willems

Ik kwam bij Ine terecht voor de 1- jarige verdiepingscursus. Het sprak mij erg aan omdat het eerste jaar geen teacher-training is. De beslissing om het tweede jaar te doen kun je daarna nog altijd maken.

Er wordt op een gestructureerde en warme manier lesgegeven. Er is een prettige balans tussen praktijk en theorie, daarnaast is het interactief met ruimte voor persoonlijke aandacht en groei. 

Ondertussen heb ik al veel bijgeleerd, wat ik ervaar als een verrijking! 

Ik heb er geen moment spijt van gehad om bij Mind in Motion de verdiepingscursus te volgen.

Hier kom je in een warm bad terecht!

 

- Marije Niekel

Ik begon aan de cursus uit nieuwsgierigheid naar wat yoga allemaal kan zijn, wat er allemaal schuilgaat en samenhangt met de asanas die ik elke week doe. Ik had er niet bij stilgestaan dat mijn leven er na elk weekend een beetje beter zou gaan uitzien. Dankzij de dingen die Ine en Babs aanreiken, haal ik meer uit m'n yoga practice en m'n leven tout court. Echt een aanrader!

 

- Charlotte Van Dijck